14 Apr
14Apr

Opening overzetseizoen Landschap De Liereman - Ravelse Bossen op zondag 5 mei...

In de zomer van 2018 opende het gemeentebestuur de overzet over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Deze toeristische trekpleister verbindt de natuurgebieden tussen Oud-Turnhout en Ravels. Er werd beslist om het oorspronkelijke pont met ketting te gebruiken. De positieve reacties van wandelaars en fietsers bevestigden deze keuze voor een stil vaartuig in die omgeving. De overzet wordt letterlijk getrokken door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. Vorige zomer maakten maar liefst bijna 13000 bezoekers gebruik van de charmante overzet (op 5maanden tijd)!

OPENING OP ZONDAG 5 MEI

Op zondag 5 mei opent toerisme Oud-Turnhout samen met haar partners toerisme Ravels entoerisme Arendonk het nieuwe overzetseizoen met een marktje aan de overzet ter hoogte van Burcht Hertog Jan. De vorige edities waren alvast een succes!  Gezelligheid troef met een streekbiertje, randanimatie voor jong en oud, kunst en ambacht, lokaleondernemers die er hun (streek)producten te koop aanbieden, infostands, … Noteer dus alvast 5 mei n je agenda!

PRAKTISCH: Ter hoogte van De Laks 8 in Oud-Turnhout, van 13 tot 17 uur.

OVERZET | PRAKTISCH 

www.toerismeoud-turnhout.be/overzet- ter hoogte van De Laks 8 in Oud-Turnhout- open van zondag 5 mei tot zondag 29 september- in mei, juni en september: wo t.e.m. zo, van 11 tot 18 uur- in juli en augustus: 7 dagen op 7 open, van 11 tot 18 uur