14 Jan
14Jan

Hallo volgers, 


de insteek voor deze blog is zoals gevraagd niet de meest voor de hand liggende voor een toeristische campagne maar meer een focus op de zintuigen, stilte en natuur. Oehoe202 ligt temidden van het stiltegebied 'De Liereman'. Het boshuis wil dan ook een thuishaven zijn voor iedereen die op zoek is naar wat stilte en zintuiglijk genot, of toch af en toe...

Oehoe 202 is ook gebaseerd op een project dat mede geïnspireerd is door 'het Stilte project van de Warande', dat komende maand van start gaat. Hieronder een klein citaat van dit project en de achterliggende gedachte:

"Het mag ook s t i l

Ben je ook op zoek naar wat stilte, af en toe? In de dagelijkse ruis van zoveel informatie, lawaai en prikkels die op ons afkomen, snakken we soms naar rust. Stilte om tot onszelf te komen. Indrukken te laten bezinken, alle gerucht te filteren. We zijn voortdurend ‘aan’, onze aandacht wordt continu geprikkeld en overal is achtergrondlawaai, muziek of ruis die ons ongemerkt vermoeit. Overprikkeling is geen aandoening die verholpen moet worden. Het is een signaal dat het evenwicht tussen actie en rust, tussen lawaai en stilte weer moet worden hersteld. De laatste jaren zijn almaar meer mensen en overheden zich bewust van de noodzaak van verstilling en kwaliteitsvolle aandacht. Geen overbodige luxe, Vlaanderen en Nederland behoren immers tot het dichtstbevolkte deel van West-Europa waar stilte een zeldzaamheid aan het worden is. Oehoe202 ligt temidden van 1 van de meest gekende stiltegebieden en luwte-oases, van België. Maar is akoestische stilte de enige voorwaarde tot rust?"

s t i l

07.02 - 26.02
in de Warande

Als er de laatste jaren iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat in de natuur zijn en het nuttigen van "NatuurVoer",  goed is voor de mens.  Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren, kleuren, smaken en geluiden goed voor ons? Waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Oehoe202 is dit alles en biedt natuur in al haar vormen en facetten op doktersvoorschrift. Een ontspannen kruidenbad, leesvoer voor de stoof samen met een slaapmutske erbij zoals een heerlijk kopje thee of borreltje met ambachtelijke honing van lavendel of appelsienbloesem, heerlijk koken met vuur op Scandinavische wijze...een potje kaarten met een traditioneel streekbiertje erbij...kortom bekijk zeker onze reviews en foto's op google maps en ervaar wat onze gasten ervan vinden!


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.